Ben jij normaal?

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 20:26

Ben ik normaal?

Wat zal ik daar nu op antwoorden? Wat een vraag, hoe verzin ik hem en dan ook nog aan mezelf stellen! Is dit überhaupt een blog onderwerp?.... Tja wie beoordeeld dat? Ik zelf natuurlijk. Er zullen ook vast wel meer mensen zijn die deze vraag weleens aan zich stellen of hebben gesteld.

Oké ik denk mij even suf over het antwoord, alle mogelijke opties komen aan bod, van hoe zien anderen mij? Tot hoe zie ik mijzelf? En alles daartussen in. Tijdens al dat denken gaan de edelstenen en mineralen ook door mijn hoofd, (de tafel ligt er altijd gezellig vol mee) geen steen is hetzelfde en toch zijn ze “normaal” in hun eigen uniekheid.

Al snel kom ik tot een conclusie: ja, ik ben normaal! En een uniek persoon. Dat kan ik nu zeggen, ik durf het zelfs hardop uit te spreken. In de loop der jaren ben ik daar achter gekomen, want ook ik heb daar tijden lang aan getwijfeld en dacht vaak: “ik ben vast heel raar”, vergeleek mijzelf met anderen en kwam dan tot het antwoord: “ja, ik ben anders”, en dat geeft een vrij eenzaam gevoel kan ik je vertellen.

Vergelijken sloopt je, kiezen voor jezelf en jezelf accepteren geeft kracht.

Ik ben dus een volkomen normaal, uniek persoon. Mensen kunnen van alles over mij denken, mij aardig vinden of niet, leuk vinden of niet, gek vinden of niet, bijzonder vinden of niet, het maakt eigenlijk niet zoveel uit het gaat erom hoe ik naar mijzelf kijk.

Om terug te komen bij de mineralen, er ligt momenteel een Agaat naast mij, nog maar pas in huis. Ik zie in het lijnenspel twee oogjes en een glimlach, grappig vind ik, ik was ook meteen opslag verliefd en riep, deze blijft! Deze Agaat is een “normaal” exemplaar maar wel heel uniek in zijn soort, net als wij allemaal eigenlijk.

Agaat martine edelstenen en mineralen

De spirituele werking welke ze aan Agaat toeschrijven vind ik ook weer zo treffend.

"Agaat steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel emotionele als geestelijke rust en balans. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid en regelmatig gelijnde agaat maakt rustig. Deze steen helpt je jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Agaat werkt beschermend en aardend".

Dat Agaat je rustig maakt klopt in mijn geval wel, starend naar zo’n lijnenspel en de vaak zachte kleuren van de agaat, ja daar kan ik helemaal in wegdromen. Dan heb je ook nog de Agaten waar kwarts kristallen in fonkelen of neem de mosagaat met zijn groene draden welke door het steen heen “wolken”. Prachtig!

Zo wegdromend in de tekst die ik schrijf vraag ik mij af, wat was ook alweer mijn blog onderwerp? En vraag mij meteen af, zal Agaat ook helpen bij snel afgeleid zijn? 😉

Liefs,

Martine 🍀

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.