Wie is de spin in jouw web?

Gepubliceerd op 7 mei 2022 om 15:25

Spinnen, persoonlijke ontwikkeling en Lapis Lazuli.

Ik volg een cursus, of eigenlijk een programma voor meer inzichten in jezelf en zelfontwikkeling. 1x per week een aantal weken lang hebben we naast de wekelijkse opdrachten een “live cal”….

We zijn al een uurtje bezig en ik volg aandachtig wat er op het scherm gezegd wordt. Plots zie ik in een ooghoek wat bewegen op de muur. Een spinnetje, niet zo groot maar toch, een spin is een spin en hoe groot ik ook ben ik vind het toch altijd spannende beestjes. Behalve één soort spin, de springspin deze vind ik nooit erg. Het zijn nieuwsgierige diertjes met vaak hele mooie lijntjes op hun lijf. Gelukkig het diertje wat ineens in mijn blikveld verscheen is een springspin. Wat toepasselijk dat die op bezoek komt tijdens mijn cursus. Leuk, wat wil dit diertje mij vertellen? Denk ik meteen. Compleet afgeleid probeer ik met aandacht bij de live call te blijven. Af en toe gluur ik naar het diertje dat via omweggetjes steeds dichterbij komt. Na een uurtje begeeft het diertje zich naast mijn hand, raakt een paar van mijn vingers aan en even later zit hij op mijn schrijfblok, hij blijft in de buurt.

Martine edelstenen en mineralen Lapis Lazuli , Spin , spirituele ontwikkeling

Nieuwsgierig hoe ik ben zoek ik de spirituele betekenis van de spin op, wat een mooie toepasselijke beschrijvingen vind ik.

Het volgende lees ik o.a.

"De spin wil je inspireren om verder te kijken, te onderzoeken, dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken, te vertrouwen op je eigen vermogen en kracht en vooruit te gaan om je doel te bereiken". De spin staan symbool voor oneindige mogelijkheden van schepping door haar dubbelle lijf in de vorm van een acht en de acht pootjes welke ze hebben.

Wat deze spin voor mij ook als betekenis heeft is de durf om te springen, naar het onbekende waar je nieuwsgierig naar bent. Vertrouwen op je eigen “web van levenslessen”, een web die je hebt vergaart en zo nodig uitbreid of van nieuwe “draden” voorziet.

Terwijl ik het diertje met bewondering blijf bekijken komt er ineens een steen in mijn gedachte, de Lapis Lazuli. Binnen handbereik zie ik een Lapis Lazuli liggen, pak deze erbij en leg hem ook op het schrijfblok, het diertje gaat er even naast zitten en vervolgd daarna zijn weg.

De spirituele werking welke er aan de Lapiz Lazuli wordt toe geschreven sluit zo mooi aan bij de spin.  Zo is Lapis Lazuli een inzicht gevende steen, een steen welke je inzicht en vertrouwen in jezelf geeft waardoor je meer durft te leven vanuit jou eigen authenticiteit en deze ook te accepteren. Je aanzet tot handelen doordat het jouw eigen wil en intuïtie versterkt. Lapis Lazuli maakt eerlijk, oprecht, rustig en kalm, geeft innerlijke rust en werkt ondersteunend bij depressie.

Wat een mooie veelzeggende ochtend was dit! En de spin in mijn web? Ja, dat ben ik natuurlijk zelf.

Met een voldaan gevoel sluit ik de computer af, ik ga even de tuin in.

Liefs,

Martine 🍀

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.