Kristallen op de kinderkamer

Gepubliceerd op 23 april 2024 om 14:40

Kristallen op de kinderkamer

Rozenkwarts, Amethist, Bergkristal, Seleniet, Celestien en Versteend hout. Dat zijn toch wel voor mij de meest uitgesproken stenen die vanwege hun positieve energie heel fijn zijn voor op de baby / kinderkamer. Een aantal mooie eigenschappen welke aan deze steensoorten worden toegekend zijn o.a. liefde, bescherming, verlichting en verwerking. Zaken welke ook spelen in het jonge leven van het kind. Als alles positief verloopt kan een kindje op veel liefde en bescherming van de ouders rekenen. De verwerking van alle nieuwe geluiden, gevoelens, kleuren en geuren zorgen ervoor dat het jonge kind, zeker als het slaapt een heleboel te verwerken heeft. Dit allemaal zorgt voor groei en ontwikkeling van het kind.

De kinderkamer is dan ook een belangrijke plek waar je kindje een veilige rustgevende eigen plek mag hebben.

Aangezien niemand hetzelfde is en jou kindje ook een eigen persoontje is kunnen sommige dingen best moeilijk zijn. Misschien heeft jou kindje wel meer tijd nodig om tot rust te komen of wil het juist veel knuffelen en vastgehouden worden. Ook jij als ouder hebt toch echt af en toe tijd voor jezelf nodig om weer op te laden. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderkamer ook in balans is. Fijne kleuren en accessoires welke evenwicht en rust creëren. Een ruimte waar jou kindje tot rust kan komen om alle indrukken te verwerken. Wat ook weer belangrijk is voor jou als ouder, zodat jij ook kan opladen en in balans blijft.

 

De stenen welke ik eerder al opnoemde, Rozenkwarts, Amethist, Bergkristal, Seleniet, Celestien en Versteend hout zijn zeker een waardevolle toevoeging voor de kinderkamer. Mijn advies hierin is om stenen te kiezen op basis van jouw gevoel. Jij staat tenslotte het dichtst bij jou kindje. De steen die jouw aandacht trekt is dan ook vaak het meest passende qua positieve spirituele werking.

 

-> Ik ga meteen naar de webshop <-

 

Vind je kiezen op gevoel nog lastig of lukt dat niet zo goed? Weet dan dat je daarin echt niet de enigste bent. Om je daarbij te helpen zal ik hieronder kort per steensoort de beschrijving van de positieve spirituele werking benoemen.

 

Rozenkwarts, deze fijne steen met zijn zachtroze kleur is geschikt voor op elke kamer.

Rozenkwarts staat bekend om zijn zachte onvoorwaardelijke liefdevolle energie, welke het hart opent, om liefde te kunnen ontvangen en om te kunnen geven. Deze fijne steen werkt kalmerend en geeft rust bij verdriet en (geboorte) trauma’s. Doordat Rozenkwarts doeltreffend maar wel op een zachte manier werkt is deze steen ook voor zeer gevoelige kinderen te verdagen. Rozenkwarts brengt liefdevolle energie.

 

Amethist is met zijn diep paarse tot helder paarse kleur een krachtige en beschermende steen. Amethist werkt ontspannend en zuiverend. Deze steen bevorderd de verwerking van indrukken welke je kindje ervaart, wat zorgt voor meer helderheid, innerlijke rust en harmonie in het hoofd en lichaam. Amethist kan ondersteuning bieden bij slapenloosheid.

 

Bergkristal is een steen met sterke geneeskracht, stimuleert het eigen immuunsysteem en helpt het lichaam in balans te komen. Bergkristal heeft een zuiverende werking, zowel voor de ruimte waar het in staat als voor je kindje die in de ruimte verblijft. Bergkristal geeft verlichting bij lichamelijke ongemakken en groeisprongen.

 

Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal vormen samen de “Gouden driehoek”.

Deze combinatie wordt zo genoemd omdat deze drie stenen bij elkaar samen gevoegd, er een krachtige samenwerking ontstaat in de energie. In deze combinatie versterken zij elkaars positieve eigenschappen waardoor er nog meer balans ontstaat en lichaam, geest en ziel met elkaar verbind.

 

Seleniet, ook wel Satijnspaat genoemd is een zacht werkende, zuiverende en beschermende steen. Seleniet kan rust brengen als je kindje last heeft van hyperactiviteit, gespannenheid of angsten. Deze fijne steen geeft houvast en verwijderd negatieve energieën uit de directe omgeving. Seleniet heeft een kalmerend effect, bevordert emotionele balans en innerlijke rust.

 

Celestien, wordt met zijn zachte blauwe heldere kleur ook wel “engelensteen” genoemd. Deze steen geeft verlichting en stabiliteit, trekt voorspoed en geluk aan. Celestien ondersteund je bij gevoelens van zwaarte, beperking en onmacht. Als kind ben je voor een groot deel afhankelijk van je ouders en kun je deze gevoelens ook ervaren. Met zijn kalmerende werking kan Celestien helpend zijn om met deze emoties om te gaan en zo te leren ontspannen. Celestien is ook een hele fijne ondersteunende steen voor gevoelige kinderen.

 

Versteend hout, een stoere steen die miljoenen jaren oud is en daadwerkelijk ook een boom is geweest. Versteend hout helpt je kindje om zich veilig en op zijn plek te voelen in het hier en nu. Deze steensoort helpt om goed te aarden, beschermd tegen negatieve invloeden en ondersteund om te kunnen ontspannen en weer in balans te komen. Versteend hout is een hele fijne steen als je kindje boosheid, angsten of verdriet ervaart en zal helpen om deze af te voeren waardoor het zich weerbaarder en sterker voelt. Versteend hout geeft ondersteuning bij hyperactiviteit, maakt geduldig en werkt kalmerend. Ook voor hoogsensitieve kinderen is versteend hout een helpende steen, het beschermd en gaat overprikkeling tegen.

 

De verschillende stenen welke hierboven beschreven zijn vindt je in diverse vormen, formaten en prijsklassen in de webshop. Rozenkwarts en Seleniet zijn bijvoorbeeld ook als lamp verkrijgbaar, hierdoor creëer je direct sfeer in de kamer en is de positieve werking van de steen ook aanwezig. Versteend hout is er ook als boekensteun, leuk om de eerste voorleesboekjes tussen te plaatsen! Ga je voor de ruwe kristallen, de gepolijste stenen of een combinatie? Er is keuze genoeg. Voor elk budget en formaat kamer is een geschikte steen te vinden.

 

Mijn laatste tip voor edelstenen op de kinderkamer. Veiligheid gaat voor alles, zorg er daarom altijd voor dat de stenen buiten het bereik van je kindje liggen / staan zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

 

Liefs,

Martine.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.